Пътуващите вече се възползват от дестинацията Абу Даби, ОАЕ на авиокомпания Wizz Air, които летят по линията три пъти седмично. Още една нова дестинация ще се изпълнява през Лято‘2022. Това е Задар, Хърватия на Ryanair, като полетите ще бъдат два през седмицата.
 

Air France се завръща на летище София и започва своите сезонни полети до Париж, Франция на 30 май, а по маршрута ще се лети всеки ден. Авиокомпания ITA Airlines (наследник на Alitalia) идва за първи път на столичното летище с редовни полети до Рим, Фиумичино. Полетите започват от 1 юни и ще се изпълняват шест пъти седмично.

Летище София посреща за първи път редовни полети на авиокомпания Pegasus Airlines, която се присъединява към лятното разписание с направление Анталия. Вече можете да резервирате своя билет и да летите на борда на първия полет на превозвача на 24 май, планиран с честота два пъти в седмицата. За своето пътуване до турския курорт ще можете да изберете и някое от чартърните предложения на Corendon Airlines или Sunexpress, които започнаха своите полети по дестинацията на 1 май. От 20 май пък българската авиокомпания ALK JSC също ще лети до Анталия.

До Бодрум, другият предпочитан турски курорт, полети ще изпълняват три авиокомпании - българската BH Air, Corendon Airlines и ALK JSC.

Южната ни съседка, Гърция, винаги е била една от най-предпочитаните за летни почивки. Това лято столичното летище предлага голям избор от полети до 4 от най-обичаните дестинации. От 22 май националният превозвач Bulgaria Air ще има един полет в седмицата до Ираклион. Сезонни полети до о. Корфу ще изпълнява два пъти седмично авиокомпания Ryanair, а полетите започват на 2 юни. По дестинацията ще лети веднъж седмично и Wizz Air от 19 юни. Двата превозвача ще изпълняват полети и до град Ханя, на остров Крит. Ryanair започва на 4 юни с три полета в седмицата, а Wizz Air ще ги допълни с още два от 15 юни. Унгарската авиокомпания ще лети два пъти седмично и до гръцкия о. Миконос от 14 юни.

Ако не сте ходили в Тунис, сега е моментът да планирате своето посещение до тази държава с някое от чартърните предложения на летище София. От 10 май BH Air ще лети до Енфида, а от 18 май ALK JSC добавя още два полета по дестинацията. Джерба е другият град в Тунис, който ще можете да посетите с чартър на European Air Charter и на ALK JSC. 
За любителите на Италия European Air Charter предлага полети до „Щастливия град“ Олбия, Сардиния.

През май и юни авиокомпания Bulgaria Air ще изпълни два чартърни полета до Фуншал (Португалия), а ALK JSC до Кефлавик (Исландия).

Градовете на българското Черноморие също са част от летните предложения на столичното летище. Ryanair започна сезонни полети до Варна на 1 май и ще лети по линията 2 пъти седмично. От 17 юни пък Bulgaria Air ще лети всеки ден до Бургас.

„Изпълняваме стратегията за по-добра свързаност на София със света и виждаме първите добри резултати. Нови авиокомпании и нови дестинации са в лятното ни разписание. Това е чудесна новина за пътниците, за летището и за България, защото въздушната свързаност носи не само удобство за туристи и бизнес, но и икономическа и социална добавена стойност за цялото общество“ каза изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро.